Pojačanja Plemića
6

Zrinjski u lovu na Ermina Zeca, blizu dolaska Mujagić i Kolak

Piše: O. T.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u nogometu Zrinjski u potrazi je za pojačanjima, a najzvučnije pojačanje mogao bi biti Ermin Zec (30), bivši reprezentativac BiH i igrač koji je nastupao u najjačim ligama Turske, Hrvatske i Azerbejdžana.

Zrinjskom su prijeko potrebna pojačanja u ofanzivi nakon što su klub napustili Ognjen Todorović (29) i Nemanja Bilbija (28) koji su prešli u Osmanlispor, odnosno Gangwon. Todorović i Bilbija bili su među najboljim igračima kluba u protekloj polusezoni, ali i generalno tokom svog boravka u klubu.

Na meti Zrinjskog je Ermin Zec koji bi mogao pojačati napad aktuelnog prvaka države. Eventualni dolazak Zeca bio bi ujedno i jedan od najzvučnijh ulaznih transfera u Premijer ligu BiH u posljednjih nekoliko godina.

Zec je posljednji angažman imao u Gazišehiru, članu turske 1. lige, a od ljeta je bez kluba. Bez obzira na takve okolnosti, sigurno se radi o igraču koji bi bio pojačanje i za Zrinjski i za Premijer ligu. Pored Gazišehira, Zec je, među ostalim, nastupao za Karabukspor, Gabalu, Rijeku i Šibenik, klub u kojem je stekao status jednog od najboljih igrača 1. HNL lige 2010. godine.

Najveća prepreka u dovođenju Zeca mogla bi biti njegova potraživanja koja će sigurno biti velika za uslove u Premijer ligi.

Osim Zeca, Zrinjski u ofanzivnom dijelu ekipe planira dovesti donedavnog krilnog igrača Mladosti iz Doboja kod Kaknja Abida Mujagića (25) koji je raskinuo ugovor s ekipom Mladosti. Mujagić iza sebe ima zapažen učinak u protekloj polusezoni u kojoj je u 18 ligaških nastupa postigao tri gola i upisao tri asistencije.

Na pragu potpisa ugovora s Plemićima je i golman Igmana iz Konjica Vasilije Kolak (23) koji bi trebao pojačati konkurenciju u redovima mostarskog tima. U 14 mečeva u Prvoj ligi FBiH tokom polusezone on je primio devet golova te je osam puta uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Zvučna imena koja se također dovode u vezu sa Zrinjskim su Samir Radovac, Dejan Čabraja i Stjepan Radeljić.

Kako saznajemo, Čabraja i Radovac su također na meti Plemića, ali razmatraju još neke strane ponude, dok bi Radeljić mogao doći na posudbu iz Osijeka.

Radovac (22) je cijelu karijeru proveo u Sarajevu gdje mu je istekao ugovor, dok je Čabraja (25) napustio Široki nakon što mu je također istekao ugovor. Radeljić (21) nastupa za drugi tim Osijeka u 2. HNL, a iza sebe ima i 13 nastupa za mladu reprezentaciju