Nogomet
102

Zrinjski stopostotan i nakon četvrtog kola: Veliki trijumf Plemića na Koševu

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Igra bez prave ideje, mnogo napada koji se mogu okarakterisati kao stihijski i na kraju mali pad koncentracije u odbrani značili su prvi domaći poraz za aktualnog prvaka BiH.

FK Sarajevo u četvrtom kolu Premijer lige BiH poražen je na domaćem terenu od Zrinjskog rezultatom 1:0. Gosti iz Mostara tako i nakon četvrtog kola imaju stopostotan učinak čime su se izdvojili na vrhu tabele.

Prvu suvislu akciju na utakmici kreirali su gostujući igrači, da bi u sedmoj minuti pokušaj Mehmeda Alispahića odbranio Goran Karačić. Dvije minute kasnije Ognjen Todorović je prijetio golu Sarajeva, a dobrom odbranom istakao se Matej Delač.

U 18. minuti domaći igrači tražili su jedanaesterac nakon starta nad Krsteom Velkoskim, međutim pištaljka arbitra Edina Jakupovića ovog puta se nije oglasila. Nakon pola sata igre u timu Zrinjskog opasan je bio Mešanović, a odmah potom i Graovac nakon prekida i centaršuta sa desne strane.

Pet minuta prije odlaska na odmor topovski je šutirao Alispahić, a još jednom odličnom intervencijom istakao se mladi Goran Karačić.

Prva velika prilika u drugom poluvremenu zabilježena je u 54. minuti kada je iz neposredne blizine šutirao Velkoski, a Karačić još jednom odbranio. Dvadeset minuta prije kraja gosti su ostali bez povrijeđenog golmana Gorana Karačića koga je zamijenio Krešimir Bandić.

Osam minuta prije kraja Zrinjski je došao do pobjedonosnog pogotka. Stojanović je uputio centaršut sa lijeve strane, Mešanović je propustio loptu, a Aleksandar Radulović ju poslao u gol Sarajeva za 0:1.

U 88. minuti golu Zrinjskog prijetio je Puzigaća iz slobodnog udarca, a dobrom intervencijom istakao se Krešimir Bandić. Sudijska nadoknada potrajala je deset minuta, ali domaći tim u tom periodu nije uspio napraviti pravu priliku.

Premijer liga BiH, četvrto kolo:

Sarajevo - Zrinjski 0:1