Nogomet
4

Zrinjski se želi revanširati Sarajevu za jedini ovosezonski poraz

FENA
Vinko Marinović i Ognjen Todorović (Foto: Klix.ba)
Vinko Marinović i Ognjen Todorović (Foto: Klix.ba)
Vodeća ekipa Premijer lige BiH HŠK Zrinjski u subotu na stadionu Pod Bijelim brijegom dočekuje Sarajevo, ekipu koja je nanijela jedini poraz Plemićima u dosadašnjem dijelu sezone.

Na konferenciji za novinare uoči derbija 13. kola domaćeg prvenstva trener Zrinjskog Vinko Marinović kazao je kako je u Kup utakmici protiv Veleža uspio odmoriti neke ključne igrače te da ekipa spremno očekuje subotnju utakmicu.

"Treba reći da je Sarajevo nešto lošije ušlo u sezonu, ali s vremenom i dolaskom trenera Janjoša Sarajevo je diglo kvalitet igre. Za nas je ta utakmica iznimno važna i ja očekujem od svojih igrača da daju maksimum i revanširaju se Sarajevu za poraz s početka sezone", kazao je Marinović.

Da je Sarajevo iznimno neugodan protivnik za Zrinjski govori podatak kako u međusobnom ogledu Plemići nisu slavili na svom terenu u posljednjih sedam utakmica.

"U derbi utakmicama odlučuju neki stini detalji tako da ćemo morati biti maksimalno koncentrirani, taktički disciplinirani i trkački na najvišem nivou. Ako budemo imali sve to doći ćemo do povoljnog rezultata", poručio je trener Mostaraca.

Ognjen Todorović, koji je u Zrinjski došao upravo iz Sarajeva, smatra kako će pritisak biti na gostujućim nogometašima s obzirom na to da Zrinjski u ovom trenutku ima osam bodova više od Sarajeva.

"Sarajevo je, također, do sada izgubilo samo jednu utakmicu i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ali mi igramo na domaćem terenu i idemo na pobjedu. Iako nisu postigli puno golova, stvaraju puno šansi i nikad ne znaš kad će "otčepiti". Zato sutra moramo biti veoma oprezni", kazao je Todorović.

Što se tiče nastavka sezone, trener Zrinjskog smatra kako će upravo Sarajevo biti najveća prepreka njegovoj ekipi na putu do obrane naslova prvaka.

"Sarajevo i Željezničar sigurno će nam biti najveći konkurenti u borbi za titulu. Vidjet ćemo još hoće li se Široki uspjeti uključiti u borbu. Što se tiče Krupe, oni su izvrsno odigrali dosadašnji dio prvenstva i imaju neke svoje planove, ali mislim da će fokus biti na ove 3-4 ekipe koje svake godine konkuriraju za najviši plasman", zaključio je Vinko Marinović.