Zvanično
51

Zrinjski se pojačao usred sezone, stigao je bivši makedonski reprezentativac

N. M.
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski predstavio je pojačanje usred sezone koja je u toku, a ugovor s mostarskim klubom potpisao je Besart Abdurahimi.

Radi se o tridesettrogodišnjem krilnom napadaču iz Zagreba, koji je prošao sve omladinske selekcije Hrvatske, a potom 12 puta nastupao za seniorsku reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

Interesantno je da je reprezentativnu karijeru u makedonskom dresu okončao samo godinu i pet mjeseci poslije debija. Tada se odlučio oprostiti od nacionalnog dresa.

Abdurahimi u Zrinjski stiže nakon što je krajem januara raskinuo ugovor s kiparskim Apollon Limassolom, a ranije je na Kipru igrao i za Akritas te Pafos.

Ponikao je u ekipi Zagreba, a kasnije prije odlaska na Kipar nastupao i za belgijski Lokeren, kazahstansku Astanu, japansku Cerezo Osaku, makedonsku Shkendju, albanski Partizani, rumunski Hermanstadt, slovenački Bravo i hrvatski Rudeš.

Ugovor između Zrinjskog i Abdulrahimija potpisan je do ljeta 2025. godine.

Podsjećamo, Zrinjski je u nastavku aktuelne sezone izgubio korak u trci za titulu prvaka s Borcem, pošto Banjalučani trenutno imaju čak 12 bodova prednost i izvjesno je da će im Plemići prepustiti trofej prvaka države.