Gostujuća pobjeda Mostaraca
0

Zrinjski razmontirao Čelik na Bilinom Polju

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U utakmici 2. kola Premijer lige je zenički Čelik na Bilinom Polju ugostio ekipu Zrinjskog. Gosti su iskoristili lošu formu domaćih i zasluženo pobijedili rezultatom 3:1.

Publika je na Bilinom Polju pogodak vidjela već u 6. minuti susreta. Gosti su poveli pogotkom Džidića koji je sjajno izveo slobodan udarac na rubu šesnaesterca. No, domaći su izjednačili već u 10. minuti susreta. Na asistenciju Tosunovića je pogodio Hadžić. Iako je Čelik bio dominantniji na terenu, na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

Početkom drugog poluvremena je Čelik pokazalo bezidejnu igru, što je odgovaralo gostima iz Mostara. Takva igra se nije svidjela zeničkoj publici, pa su se mogli čuti i zvižduci upućeni domaćim igračima. Od 60. minute je uslijedio manji pritisak Čelika, no rezultata nije bilo. Mostarci su i dalje čvrsto stajali na terenu. Bekić je u 65. minuti uputio dobar udarac, ali nije bilo problema za golmana gostiju Nurkovića.

U 84. minuti je Zrinjski ponovo došao u vodstvo. Iz jedanaesterca je pogodio ponovo Džidić. Prethodno je u svom kaznenom prostoru rukom igrao Kikić. Treći gol za goste je u 94. minuti susreta postigao Aničić. Navijači Čelika su zbog loše igre svojih ljubimaca počeli napuštati tribine već u 70. minuti susreta. Zrinjski je u prvom kolu na gostovanju kod Travnika osvojio jedan bod, dok je Čelik poražen od Veleža. Nezadovoljni igrom Čelika i drugim porazom u nizu, navijači koji su ostali na tribinama su skandirali protiv uprave zeničkog premijerligaša.

2. kolo Premijer lige: Čelik - Zrinjski 1:3 (Džidić 6.,84., Hadžić 10., Aničić 94.)