Konferencijska liga
510

Zrinjski nesretno poražen u Mostaru od Legije, VAR bio na strani Poljaka

S. G.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog večeras su u Mostaru poraženi od poljske Legije rezultatom 2:1 u 3. kolu Konferencijske lige na jedan prilično nesretan način.
Oba tima su u meč ušla s dosta opreza. Igralo se uglavnom na sredini terena pa smo na prvo pravo ubuđenje morali čekati sve do 21. minute utakmice.

Gostujući igrač Yuri Ribeiro je glavom testirao golmana Marića koji na sjajan način brani njegov pokušaj.

Nakon toga na isti način je Plemićima zaprijetio i Srbijanac Radovan Pankov, no njegov udarac glavom je otišao pored stative.

Zrinjski svoju prvu priliku na meču kruniše golom. Nemanja Bilbija je pogodio na asistenciju koga drugo nego Josipa Ćorluke. Akcija koju smo gledali ko zna koliko puta do sada svih ovih sezona.

Bio je to prvi pogodak za reprezentativca BiH nakon šest utakmica, no večeras je Bilbija prekinuo svoj golgeterski post.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Ipak, radost gledalaca Pod Bijelim Brijegom nije trajala dugo jer su Poljaci brzo poravnali i to na kakav način.

Jakovljević je neobjašnjivo loše reagovao i zatresao svoju mrežu svog gola iz neposredne blizine. Ljutnju je iskalio udaranjem stative.

Da nesreća nikad ne dolazi sama od sebe, Zrinjski je na svojoj koži osjetio i u drugom poluvremenu.

Rumunski sudija je poništio dva gola prvaka BiH zbog milimetarskih ofsajda. Ćuže i Malekinušić su tresli mreže, ali je njihova radost bila uzaludna.

I kao šlag na tortu svih tih nesreća uslijedio je gol Legije, koji je potvrđen nakon VAR provjere.

Bilo je to u 63. minuti utakmice, a strijelac je bio Kramer koji je glavom matirao Marića. Sudije u VAR sobi su provjerile ovu situaciju i arbitar je pokazao na centar.

Do kraja meča prvak Bosne i Hercegovine je napadao, ali su se Poljaci znalački odbranili i odnijeli velika tri boda iz naše zemlje.

Plemići će priliku za revanš imati za dvije sedmice kada bude gostovao kod istog ovog rivala u Poljskoj, no prije toga će snage u domaćim okvirima odmjeriti sa Posušjem, Čelikom i Tuzlom City.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Legia 1:2 (Bilbija 30' - Jakovljević 32' AG; Kramer 63')

Tabela grupe E: