Nogomet
14

Zoran Kokot: U Mostar idemo po bodove, navijači će nam biti dodatni "gas"

Piše: D. B.
Zoran Kokot (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zoran Kokot (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u 19. kolu BHT Premijer lige biti gosti Zrinjskom. Iskusni napadač Plavih Zoran Kokot tvrdi da se njegov tim ne namjerava vratiti iz Mostara praznih ruku.

Ekipa Željezničara je pauzu u prvenstvu zbog reprezentativnih nastupa iskoristila za što bolju pripremu za predstojeći susret sa Zrinjskim. Ipak, Plavi bi više voljeli da pauze nije bilo.

"Iskreno, volio bih da smo igrali bez ove pauze. Imali smo dobre rezultate u kontinuitetu, ali, tako mora biti", izjavio je Kokot za portal Klix.ba.

Naredni protivnik Željezničara je Zrinjski, a utakmica se igra u subotu u Mostaru.

"Idemo u goste jednoj od najboljih ekipa u ligi i bit će nam veoma teško, ali se nadamo povoljnom rezultatu. Zrinjski respektujemo, ali ćemo dati sve od sebe za pobjedu. Realno, bili bismo zadovoljni i jednim bodom", rekao je napadač Željezničara.

O aktuelnom šampionu BiH je govorio biranim riječima.

"Zrinjski je ekipa koja igra dosta dobro i sastavljena je od sjajnih pojedinaca. Plemići nisu slučajno u vrhu tabele svake godine. Ipak, mi ćemo imati svoje prilike u Mostaru, pa se nadam da ćemo ih iskoristiti. Moramo obratiti posebnu pažnju na vezni red šampiona i tako spriječiti protivnika da ugrozi naš gol", kazao je Kokot.

Plavi će imati podršku svojih navijača u Mostaru.

"Nogomet se igra zbog navijača i oni će nam biti dodatni 'gas' u meču sa Zrinjskim", izjavio je dvadesetdevetogodišnjak.

On je u Željezničar stigao u zimskom prelaznom roku i sjajno se uklopio u mladu ekipu Plavih s Grbavice.

"Zadovoljan sam dešavanjima u klubu i oko kluba. Uklopio sam se dobro i neka ovako ostane", riječi su iskusnog napadača.

Glavni cilj Željezničara ostaje Evropa.

"Zabilježili smo dobar start i nema opuštanja. Svaka utakmica je važna, želimo plasman u Evropu", jasan je bio Kokot.

Utakmica Zrinjski - Željezničar se igra u subotu od 16:30 sati.