Nogomet
399

Zmajevi završavaju američku turneju: BiH igra prijateljsku utakmicu protiv Meksika

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: NS BiH)
Nogometna reprezentacija BiH odigrat će u noći sa utorka na srijedu (3:30 sati po našem vremenu) prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Chicagu. Bit će to drugi kontrolni meč izabranika Safeta Sušića nakon trijumfa nad odabranom selekcijom Obale Slonovače od 2:1.

Ovim susretom završit će se američka turneja nakon koje ekipa putuje u Brazil. U dva dosadašnja dva prijateljska dvoboja protiv Meksika bh. reprezentacija je upisala dva poraza.

Spahić: Dobra proba za nas

Kapiten Emir Spahić je za zvaničnu stranicu N/FSBiH istakao kako će ovo biti još jedna dobra provjera pred Mundijal.

"Igramo protiv učesnika Svjetskog prvenstva. Bit će ovo još jedna dobra proba za nas. Rezultat nije u prvom planu. Težit ćemo da prije svega zadržimo nivo igre koji imamo i probamo spremiti još neke opcije za Brazil. Nadam se da će i gledatelji biti zadovoljni”, kazao je popularni Spaha.

I ostali reprezentativci sa dosta optimizma čekaju okršaj sa Meksikancima. Haris Medunjanin je ponovio kako su Zmajevi odigrali dobro protiv Slonova.

"Bio je to dobar test za nas, mada rezultat nije bio u prvom planu. Važno je da nastavimo kontinuitet i u narednoj utakmici, bez obzira što je prijateljska. Treninzi su naporni, ali takvi i trebaju biti, jer na Svjetskom prvenstvu svi želimo biti 100 posto spremni za utakmice koje nas očekuju. Meksiko je dobar tim i do sada ih nismo nijednom pobijedili i vrijeme je da to jednom uradimo. Međutim, najbitnije je da svi završimo utakmicu bez povreda i da zdravi dočekamo turnir u Brazilu“.

Begović: Svaka pobjeda je važna

Prvi golman bh. tima Asmir Begović očekuje težak meč, ali vjeruje da Zmajevi mogu do pozitivnog rezultata.

“Moramo nastaviti igrati na visokom nivou. Utakmica jeste prijateljska ali mi se spremamo za Brazil i važna nam je svaka pobjeda. Mislim da je najbitnije da mi damo sve od sebe i odigramo što bolje možemo“, zaključio je za zvaničnu stranicu Saveza Begović.

Meksiko je u grupi sa Hrvatskom na Mundijalu pa će tako Zmajevi glumiti Vatrene u ovom meču.

S obzirom da se formacija sa jednim isturenim špicem protiv Slonova pokazala kao puno pogodak za očekivati je da će selektor Sušić i u ovom meču krenuti samo sa jednim napadačem.

Pape je naglasio kako očekuje da će se igrači u ovom okršaju ponašati kao i na prethodnom okršaju u St.Louisu. Podvukao je kako će nakon duela sa Meksikancima odlučiti kako će igrati protiv Argentine u prvoj utakmici Mundijala.

Utakmica počinje u 3:30 sati po našem vremenu uz direktan prijenos na FACE TV.