Nogomet
311

Zmajevi trenirali na Grbavici i poslali snažnu poruku građanima BiH

Piše: Am. Dž.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentativci BiH danas su trenirali na Grbavici pod budnim okom selektora Mehmeda Baždarevića.

Ipak, kako je to uvijek slučaj sa našim reprezentativcima, oni nisu propustili priliku da se angažuju u projektima od društvene koristi, te su se danas na Grbavici držali transparent "Nema opravdanja - daruj krv", pozvavši građane da se odazovu ovoj humanoj akciji.

Pred Zmajevima je težak zadatak 12. juna na Bilinom Polju u Zenici gdje će igrati protiv reprezentacije Izraela u ključnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Svi znamo šta se od nas očekuje. Što se tiče zdravlja, sezona je bila duga. Igrao sam i zadnju utakmicu protiv Napolija, tako da je sve u redu", rekao je Senad Lulić.

Istakao je da u prvoj utakmici protiv Izraela, naša reprezentacija nije bila kompletna te smo stoga doživjeli poraz.

"Kada smo svi zdravi možemo igrati protiv svakog protivnika. Ne trebamo se plašiti nikoga pa ni Izraela", rekao je Lulić.

Osim Zukanovića i Cimirota, koji odsustvuju zbog povrede, selektor Baždarević za utakmicu protiv Izraela na raspolaganju ima sve igrače sa spiska.

"Reprezentativci su puni samopouzdanja, raspoloženje na terenu je odlično. Radili smo analizu Izraela. Snimke ćemo prezentirati našim igračima", rekao je Baždarevićev asistent Dragan Perić.

"Ministar odbrane" Asmir Begović je rekao da je raspoloženje dobro i da treninzi protiču u najboljem redu.

"Svi se radujemo utakmici, bit će to veliki test. Igramo za cijelu zemlju i navijače", rekao je Begović.