Nogomet
0

Zmajevi pružili podršku omladinskim ligama Kantona Sarajevo: Vi ste naša budućnost

Klix.ba
Foto: Fudbalski savez Kantona Sarajevo
Reprezentativci Bosne i Hercegovine tokom boravka u Zenici, gdje su se pripremali narednu kvalifikacionu utakmicu protiv reprezentacije Grčke, dali punu podršku fudbalerima i klubovima koji se takmiče u najmasovnijem takmičenju omladinskih liga sa najmlađim kategorijama, pod pokroviteljstvom Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo, saopćeno je na stranici FS KS.

Zmajevi su se fotografisali s porukom: "Igrajte fudbal, vi ste naša budućnost, vi ste budući Zmajevi."

"Da podsjetimo, rukovodstvo Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo, kao matičnog saveza fudbalskog sporta na području Kantona Sarajevo na čelu sa tadašnjim predsjednikom Elvedinom Begićem, u septembru 2013. godine, po prvi put pokrenulo je zvaničnu i jedinstvenu fudbalsku ligu najmlađih kategorija, koja obuhvata selekcije većine omladinskih škola fudbala koje egzistiraju na području Kantona Sarajevo, ali i šire", stoji na stranici FS KS:

Iz Saveza ističu da je liga zadobila mnoge pohvale i pozitivne kritike sportske javnosti.

"Omladinska liga Kantona Sarajevo za najmlađe kategorije (2005, 2006, 2007, 2008, i 2009) broji ukupno 122 ekipe, a takmiči se preko 1.500 dječaka i djevojčica. Na ovaj način, uspješno se realizuje jedan od najznačajnijih projekata omladinskog sporta, danas najmasovnijeg i vremenski najdužeg omladinskog fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini", kazali su iz FS KS.