Minimalan poraz
41

Zmajevi nakon poraza od Španije: Pokazali smo da možemo parirati najjačim selekcijama

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometna reprezentacija BiH poražena je od Španije u prijateljskom susretu minimalnim rezultatom 1:0, a nakon meča u Las Palmasu svoje viđenje utakmice dali su Ermin Bičakčić, Bojan Nastić, Elvis Sarić i Ervin Zukanović.

Bičakčić kaže da je šteta što je naš tim primio gol i da bi bilo odlično da smo zadržali rezultat 0:0.

"Španija je jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali dobro smo igrali i tek u 78. minuti smo primili gol. U drugom poluvremenu nismo bili aktivni koliko smo trebali biti i nismo im smjeli dozvoliti da dolaze u pozicije da nas ugroze. Šteta što smo primili gol. Da smo zadržali 0:0 bilo bi odlično, na kraju naravno nismo sretni što smo izgubili meč", istakao je defanzivac Hoffenheima.

Defanzivac Bojan Nastić, koji je od prve minute igrao na poziciji lijevog beka, smatra da je naš tim u prvih 45 mintua pokazao da se može nositi s najboljim selekcijama svijeta.

"U prvih 45 minuta smo pokazali da možemo da se nosimo i s najboljim selekcijama na svijetu. I selektor je bio zadovoljan našom igrom u tom periodu. Nedostajao nam je završni pas, ali drago mi je da smo pokazali da Bosna i Hercegovina ima kvalitetne igrače i da se nismo uplašili favorizovanog protivnika. Za mene je zadovoljstvo što smo igrali protiv ovako velikih nogometnih imena i što smo pokazali da možemo da im pariramo", kazao je Nastić.

Mišljenje je iznio i Elvis Sarić koji je rekao da se naš tim puno potrošio protiv Austrije te da je čitava ekipa mogla bolje reagovati kod primljenog pogotka.

"Nakon teške utakmice s Austrijom, u kojoj smo se dosta i potrošili, sada smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Suprotstavili smo im se veoma dobro, ali nažalost pred kraj utakmice smo primili gol iz situacije gdje smo mogli i bolje reagovati. Sve u svemu dobra utakmica i odličan test za nas gdje smo pokazali da možemo da se nosimo i s ekipama poput Španije", smatra Sarić.

Za kraj, mišljenje o utakmici je ostavio i Ervin Zukanović koji je rekao da se osjetilo kako je meč prijateljskog karaktera.

"Osjetilo se da je utakmica bila prijateljska i ekipe su na neki način oprezno ušle u meč. Mi smo odigrali dobru utakmicu, imali i neke šanse. Svi su pružili maksimum i s te strane možemo biti zadovoljni. Znamo na čemu smo i sada ćemo da se usredsredimo na kvalifikacije", kazao je Zukanović.

Zmajevi su protiv Španije odigrali posljednji meč u izuzetno uspješnoj 2018. godini, a naredni meč igramo početkom januara protiv Švedske.