Nikad zaboravljeno
72

Özilov oproštaj uz najljepši gol karijere: Igrao se s Borjanom i njegovom odbranom

D. P.
Ozil je s nekoliko driblinga poslao sve čuvare na pod (Foto: Screenshot)
Ozil je s nekoliko driblinga poslao sve čuvare na pod (Foto: Screenshot)
Bivši njemački reprezentativac Mesut Özil danas je završio bogatu karijeru, a to nam je dalo razlog da se prisjetimo najljepšeg pogotka u godinama koje je ostavio iza sebe.
Özil je s Njemačkom postao prvak svijeta. Ostavio je dubok trag u evropskom nogometu nosivši dresove velikana poput Real Madrida i Arsenala, a najljepši pogodak postigao je u Ligi prvaka 2017. godine.

Riječ je bio o duelu protiv Ludogoreca. Nijemac turskog porijekla na fenomenalan način pogodio je za vodstvo rezultatom 3:2, a tim skorom završena je utakmica.

Özil je istrčao kontru, izbjegao ofsajd zamku, a onda se poigrao s kanadskim golmanom Milanom Borjanom i njegovom odbranom. Nakon što je sve čuvare ostavio na podu, Özil je pogodio praznu mrežu Ludogoreca.

Gol je dugo bio viralan na društvenim mrežama, a i danas se širi internetom nakon što je sjajni njemački nogometaš u 35. godini okončao karijeru.

"Nakon pažljivog razmatranja najavljujem povlačenje iz profesionalnog nogometa. Imao sam privilegiju biti profesionalni nogometaš skoro 17 godina i nevjerovatno sam zahvalan. Posljednjih sedmica i mjeseci, nakon što sam pretrpio i neke povrede, postalo je jasno da je vrijeme za odlazak", rekao je Mesut danas u saopćenju za javnost.

Bivši prvak svijeta s Njemačkom ostvario je odličnu karijeru. Igrao je za Real Madrid, Arsenal, Fenerbahče, Schalke i Werder, a za reprezentaciju Njemačke odigrao je 92 utakmice i postigao 23 gola.