Neočekivano loš
26

Özil razočarao partijama u prvih pet utakmica odigranih za Fenerbahče

N. K.
Özilovo vrijeme u Fenerbahčeu nije krenulo očekivano (Foto: Twitter)
Özilovo vrijeme u Fenerbahčeu nije krenulo očekivano (Foto: Twitter)
Njemački ofanzivni veznjak Mesut Özil (32) bio je među najvećim zvijezdama zimskog prijelaznog roka kada je u besplatnom transferu prešao iz Arsenala u Fenerbahče, ali je u prvim utakmicama za turski klub bio veliko razočarenje.

Prve četiri utakmice otkako je stigao u Fenerbahče nije bio u sastavu, a debitovao je 2. februara na gostovanju kod Hatayspora kada je igrao posljednjih 14. minuta.

Özil je ponovo bio rezervista u velikom derbiju protiv Galatasaraya. U igru je ušao 28 minuta prije kraja meča, ali nije pomogao svom timu da izbjegne poraz.

Nevolje za slavnog nogometaša u novom klubu nastavljene su i tri dana kasnije kada je prvi put zaigrao od prve minute protiv Bašakšehira u Kupu Turske, ali je Fenerbahče i u tom meču doživio poraz.

Fenerbahče se donekle iskupio u narednom kolu turske Super lige kada su dobili Karagumruk u gostima, a novi šok doživjeli su nedavno porazom na svom terenu od Goztepea. Özil je oba meča igrao od prve minute.

Nijemac na mečevima nije imao učinak, bez postignutog je gola ili asistencije, a prema ocjenama specijalizovanog portala WhoScored igrao je ispodprosječne sve četiri utakmice u prvenstvu (ocjene 5,95, 6,60, 6,45, 6,58).

Navijači Fenerbahčea na društvenim mrežama iskazuju razočarenje novim ljubimcem, a prvu narednu priliku da se dokaže imat će već u nedjelju kada će Fenerbahče gostovati Trbazonsporu u okviru 27. kola turske Super lige.