Na pragu odlaska
12

Özil na Twitteru odgovorio na brojna pitanja, Kolašinac u najboljem timu "njegove ere"

K. H.
Mesut Ozil i Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Mesut Ozil i Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Njemački nogometaš Mesut Özil odgovorio je na niz zanimljivih pitanja na svom Twitter profilu, a on je bh. igrača Seada Kolašinca uvrstio u najbolji tim "svoje ere" u redovima Arsenala.

Özil je odgovarao na niz zanimljivih pitanja navijača, a među njima je bilo i ono najzanimljivije - gdje sebe vidi nakon odlaska iz Arsenala.

"Naravno da ću se nastaviti baviti nogometom. Prije nego završim karijeru volio bih igrati u Turskoj i SAD-u. Ako bih prešao u Tursku, onda bi to moglo biti samo u Fenerbahče", odgovorio je Ozil i kasnije se nadovezao na to pitanje:

"Fenerbahče je poput Real Madrida u Španiji, dakle najveći klub u Turskoj."

On kaže da se nije pokajao što je 2013. godine potpisao za Arsenal, iako je sada u drugom planu menadžera Mikela Artete.

"Uživao sam igrajući za Arsenal. U životu je bilo puno uspona i padova, ali nikada nisam požalio što sam došao u Arsenal, a da budem iskren, bilo mi je veoma zanimljivo igrati pred prekid sezone zbog koronavirusa. Uživao sam, ali su se stvari poslije toga nažalost promijenile", ističe Ozil.

Također, rekao je da bi prije otišao u penziju nego zaigrao za gradskog rivala Tottenham, a odabrao je i najbolji tim "svoje ere" u Arsenalu uvrstivši Seada Kolašinca u nabrojane igrače.

"Ospina - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Kolašinac, Cazorla, Ramsey, Gnabry, Özil, Sanchez i Aubameyang", odgovorio je Ozil.

Također, između ostalog je rekao da je Arsene Wenger poseban trener u njegovoj karijeri i da ga povezuje s najvećim uspjesima koje je ostvario u dresu Topnika, a rekao je i da nikada neće zaboraviti pjesmu koju su mu navijači posvetili i pjevali tokom utakmica.
"Kada sam čuo njihovu pjesmu, shvatio sam da sam učinio nešto dobro i da bi moglo imati smisla učiniti ovo najdužim poglavljem u mojoj karijeri", kaže Ozil.