Nogomet
20

Zidane: Najvažnija noć moje trenerske karijere; Pellegrini: Nismo zaslužili poraz

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Real Madrid se pridružio Atletico Madridu u finalu Lige prvaka nakon što je s minimalnih 1:0 savladao Manchester City u uzvratu polufinala. Treneri Reala i Cityja dali su izjave nakon utakmice koja je odlučena autogom Fernanda.

Trener Real Madrida Zinedine ZIdane ovu noć je nazvao najvažnijom u njegovoj trenerskoj karijeri i sretan je što se finale igra u Italiji gdje je napredovao kao igrač nastupajući za Juventus od 1996. do 2001. godine.

"Ovo je sigurno najvažnija noć u mojoj trenerskoj karijeri. Učinili smo ono što smo željeli i što smo morali. Iako još ništa nismo osvojili, u finalu smo i sretni smo zbog toga. Međutim, sada je fokus na Primeru. Sretan sam što ću se vratiti u Italiju. To je zemlja gdje sam se razvio kao igrač", kazao je Zidane.

Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini je kazao da je njegov tim bio nesretan, a ovo je bila njegova posljednja evropska utakmica na klupi Građana, jer će ga na ljeto zamijeniti Pep Guardiola.

"Mislim da je utakmica bila poprilično izjednačenja. Bili smo nesretni, dok ono nisu, jer šut Balea je ustvari bio centaršut. Kreirali smo nekoliko šansi, ali nismo uspjeli konkretizirati ih. Nedostajalo nam je kreativnosti, ali nismo zaslužili poraz", smatra Pellegrini.