Evropska liga
69

Zenit i Feyenoord poniženi u gostima, Zakarić strijelac u debiju, pogodio i Kodro

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši nogometaš Željezničara i reprezentativac BiH Goran Zakarić postigao je pogodak u debiju za beogradski Partizan u Evropskoj ligi, a pogodak je postigao i Kenan Kodro u pobjedi Kopenhagena.

Partizan je rezultatom 2:1 savladao danski Nordsjaelland, a u vodstvo su stigli već u desetoj minuti kada Gomes pogađa za 1:0. U drugom poluvremenu, tačnije u 64. minuti Zakarić koristi lošu reakciju protivničke odbrane, zaobilazi golmana i pogađa za 2:0, a domaći su preko Rasmussena u 67. minuti stigli do utješnog pogotka.

Kopenhagen je identičnim rezultatom savladao CSKA u Sofiji, a strijelac jednog pogotka za goste bio je Kenan Kodro. Domaći su u 15. minuti preko Mauridesa stigli u vodstvo, ali u drugom poluvremenu golovima Vavra i Kodre s penala gosti dolaze do dva gola, preokreta i pobjede.

Dinamo Minsk je napravio veliko iznenađenje pobjedom protiv Zenita na domećem terenu rezultatom 4:0, a isti rezultat i još jedno veliko iznenađenje priredio je Trenčin koji je sa 4:0 savladao Feyenoord. Dvije asistencije u pobjedi domaćih upisao je Hamza Čataković.

Sheriff iz Tiraspola savladao je Valur s 1:0, a pobjedu u gostima upisao je Bordeaux koji je s 3:1 porazio Mariupola. Hapoel Beer Sheva je remizirao s APOEL-om rezultatom 2:2, dok je Apollon koji je izbacio Željezničar pobijedio Brest sa 4:0.

Leipzig je na domaćem terenu bio bolji U Craiova rezultatom 3:1, dok je gostujuću pobjedu upisala ekipa Suduve koja je s 1:0 bila bolja od Spartaksa. Atalanta je rezultatom 4:1 porazila Hapoel Haifu, dok je Cluj s 2:0 bio bolji od Alashkerta.