Pripreme na Bilinom polju
0

Zenica spremna za Belgiju

ENI news
Nakon velike pobjede bosanskohercegovačke reprezentacije u Genku od 4:2 nad selekcijom Belgije, nogometna groznica dodatno je uzdrmala Zenicu i sve gradove u BiH.

Pronaći slobodnu ulaznicu za narednu utakmicu je postala gotova nemoguća misija. Kako bi što spremije i ovoga puta dočekali nastup "Ćirinih Zmajeva" u nogometnom klubu Čelik, odmah nakon utakmice sa Slobodom, krenuli u posao rekonstrukcije pojedinih dijelova stadiona.

Više detalja o samom poslu na Bilinom polju otkrio je Zaim Mujezinović, VD direktora NK Čelik.

"Zenica je do sada bila dobar domaćin našoj nogometnoj selekciji nebrojeno puta. Mi nastojimo dostignuti rejting zadržati, ali ako nam se ukaže prilika mi ćemo kvalitet usluga podići na još viši nivo, praktično ćemo podići 'ljestvicu' na visinu koju niko u BiH neće moći da dostigne", kaže Mujezinović. "Shodno normama UEFA-e za odigravanje međunarodnih utakmica, u toku je sanacija ograde duž cijelog stadiona. Izvršena je sanacija i dijela travnjaka pred golovima i na centru, naravno koliko nam dozvoljavaju vremenske i vegetacijske prilike. Istovremeno, urađen je veliki dio posla na infrastrukturi stadiona, očišćen je cijeli stadion, klupe su oprane i toku su još neki zahvati. Sve će biti spremno za srijedu 1. aprila", rekao je Zaim Mujezinović, direktor kluba.

Arhitekta Zvjezdan Turkić uradio je projektnu dokumentaciju za sanaciju krova i zapadne tribine, a u toku je zatvaranje finansijske konstrukcije.