Prijelazni rok
54

Želju čeka nova igračka rekonstrukcija: Stigle ponude, ugovori ističu...

Piše: N. K.
Goran Zakarić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Goran Zakarić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši i stručni štab Željezničara imaju veoma malo vremena za odmor budući da već 10. juna počinju pripreme za evropska iskušenja koja ih očekuju u julu.

Pozicija trenera Admira Adžema je, kako je nedavno rekao i sam predsjednik kluba Senad Misimović, otvorena i podložna promjenama, ali se čini kako neće biti promjene na klupi Plavih.

Čelnici kluba u međuvremenu užurbano rade na igračkom kadru, jer nekolicini standardnih igrača ističe ugovor, dok za one najbolje postoji interesovanje potencijalnih kupaca.

Najzanimljiviji "eksponat u izlogu" je reprezentativac Goran Zakarić, za kojeg je već nekoliko klubova i zvanično pokazalo interes, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Željezničara.

Glavna zvijezda

Zakarić je u protekloj sezoni postigao 18 golova i upisao 11 asistencija pa se očekuje da Željo neće pustiti svoju glavnu zvijezdu za malo obeštećenje.

I drugi reprezentativac iz redova tima s Grbavice, Vedran Kjosevski mogao bi napustiti Grbavicu. Radi se o mladom i kvalitetnom golmanu te ujedno i Željinom kapitenu što su primamljive osobine za potencijalne kupce.

Iz kluba su nam rekli da se i intenzivno vode pregovori o produžetku ugovora s Jovanom Blagojevićem, a osim standardnog veznjaka ugovor s Plavima ističe još nekim igračima.

Među njima su Saša Kajkut, Ivan Crnov, Amir Velić, Amar Beširović i Tarik Džindo.

Povreda Ramovića

Na nedavnoj utakmici protiv Sarajeva karijeru je završio Zajko Zeba, a ponajboljem igraču iz protekle sezone Danielu Graovcu ističe posudba pa je jasno da će klub pretrpjeti velike promjene.

Osim zadržavanja standardnih igrača i onih na koje stručni štab računa, sasvim je jasno da će se Željo morati pojačati ukoliko želi biti konkurentan u domaćem prvenstvu i u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Prije svega to se odnosi na defanzivnu liniju, gdje su Plavi protekle sezone imali velikih problema i koja će u slučaju odlaska Graovca biti znatno oslabljena.

Glavobolju stručnom štabu predstavljat će i povreda Sinana Ramovića pa je izvjesno da Želju čeka nova igračka rekostrukcija.