Uoči utakmice
46

Željo u sablasnoj atmosferi kreće po prolaz dalje: Pogledajte kako izgleda teren u Bakuu

N. K.
Sve spremno za početak utakmice (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Željezničara od 19 sati po našem vremenu igraju revanš susret prvog pretkola Konferencijske lige protiv Dinamo Minska, a kako javlja reporter portala Klix.ba iz Bakua, teren stadiona Azersun Arena izgleda sjajno uoči početka utakmice.
Kako je UEFA zabranila Bjelorusima da evropske utakmice igraju na domaćem tlu, tako je Dinamo Minsk odlučio da Željezničar dočeka u dalekom Bakuu gdje se večeras igra uzvratni duel.

Prvi meč na Grbavici završen je rezultatom 2:2 i tu je Željezničar pokazao da se može nositi s protivnikom koji ima bolji evropski renome posljednjih nekoliko godina. Uslovi na stadionu definitivno mogu pogodovati igračima Željezničara u borbi za plasman dalje.

Prvo i najbitnije za goste s Grbavice, igra se na neutralnom terenu i tribine će biti sablasno prazne, tako da Dinamo neće imati prepun stadion domaće publike.

Kako je zabilježio naš reporter s mjesta događaja u Bakuu, teren je u izvrsnom stanju i kao takav dočekuje početak utakmice. Radi se o malom, ali novom i modernom stadionu koji je izgrađen 2014. godine, a otvoren godinu dana kasnije.

Azersun Arena ima kapacitet od 5.800 gledalaca, ali će se igrati u sablasnoj atmosferi zbog odluke UEFA-e. Tek pokoji klupski zvaničnik bit će prisutan na tribinama ovog stadiona u Azerbejdžanu.

Ono što može biti problem i jednima i drugima, jeste velika sparina i 28 stepeni, koliko je trenutno u glavnom azerbejdžanskom gradu iako mrak polako počinje padati. U Bakuu je, podsjetimo, dva sata više u odnosu na vrijeme u Sarajevu.

Susret se igra s početkom u 19 sati, a glavni arbitar je Slovak Michal Ocenaš s pomoćnicima Peterom Bednarom i Tomašom Vorelom.