Nogomet
1.8k

Željo se voli i u Argentini: U gradu Mar del Plata postoji grupa navijača tima sa Grbavice

Piše: E. Isanović
Argentinac Marcelo Torre je vatreni navijač Boca Juniorsa. Prije izvjesnog vremena upoznao je jednu djevojku iz Sarajeva putem interneta preko zajedničkog prijatelja Cristiana Luisa.
Marcelo Torre, Nicolas Luis, Miguel Gomez, Cristian Luis, Daniel Luis, Marco Paglione, Enrique Heuguerot i Carlos Luis
Marcelo Torre, Nicolas Luis, Miguel Gomez, Cristian Luis, Daniel Luis, Marco Paglione, Enrique Heuguerot i Carlos Luis

S obzirom na to da je svaka veza na početku ispunjena euforijom i "zaluđenošću drugom osobom" Marcelo je odlučio posjetiti glavni grad BiH.

Činjenica da je njegova simpatija vatrena navijačica Željezničara utjecala je na to da Marcelu, nakon kratkog vremena, tim sa Grbavice postane blizak srcu. Torre je nekoliko puta posjetio Dolinu ćupova, a kada se vraćao u svoj rodni grad Mar del Plata ponio je još sedam dresova Plavih.

Marcelo Torre na Grbavici
Marcelo Torre na Grbavici

Trenutno navijačka grupa Maniacs Mar del Plata ima osam članova, ali sudeći prema interesovanju njihovih prijatelja taj broj bi se uskoro mogao i povećati. Iako su podijeljeni na navijače dva velika rivala Boca Juniorsa i River Plate, ono što ih ujedinjuje je ljubav prema Željezničaru.

Kako naglašavaju, često organizuju druženja na kojima zajedno gledaju utakmice Plavih. Osim toga, rekreativno igraju nogomet u dresovima koji su poklon najvatrenijeg Manijaka među njima. Inače, Marcelo Torre je grad na Miljacki posjetio nekoliko puta i osjetio atmosferu Grbavice. Navijači Željezničara iz Argentine nadaju se da će se višestruki prvak BiH u narednom periodu približiti gornjem dijelu tabele. Velika im je želja da u budućnosti zajedno prate jednu utakmicu u Dolini ćupova i bodre Plave.