Širi konekcije
26

Zeljković nastavio turneju po Aziji, pojavio se novi kandidat za domaćina Superkupa BiH

N. M.
Foto: Vico Zeljković
Foto: Vico Zeljković
Dok je selektor Sergej Barbarez objavljivao spisak Zmajeva za predstojeće utakmice protiv Engleske i Italije, predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković javio se s Tajlanda.
Zeljković uoči sutrašnjeg FIFA kongresa boravi u Bangkoku, gdje se sastao s Erikom Fokom, predsjednikom Nogometnog saveza Hong Konga i potpredsjednikom istočno-azijske nogometne federacije.

Otkrio je Zeljković da su i u Hong Kongu zainteresovani da ugoste utakmicu Superkupa BiH, koji se od naredne sezone vraća na velika vrata i prvo izdanje će igrati Borac i Zrinjski.

Zeljković se nakon sastanka oglasio na svojim zvaničnim stranicama.

"Uoči sutrašnjeg FIFA kongresa koji se održava u Bangkoku, danas sam razgovarao sa Erikom Fokom, potpredsjednikom istočno-azijske nogometne federacije i predsjedavajućim NS Hong Konga.

Gospodina Foka sam upoznao sa projektima koji su u toku i pozvao ga da posjeti BiH i bude moj gost, kako bimo pokrenuli dalje korake na zajedničkim aktivnostima i novim projektima.

Također, istakao je zainteresovanost za Superkup, novo takmičenje koje će započeti u okviru našeg saveza, a detalji će biti uskoro definisani na prvom narednom sastanku. Na ovaj način širimo mrežu saradnje sa svjetskim nogometnim savezima", napisao je Zeljković na zvaničnim stranicama.

Podsjećamo, ranije se ove sedmice Zeljković javio iz Dubaija te je također najavljeno da bi se tamo mogao igrati Superkup BiH.