Premijer liga BiH
209

Željezničar večeras dočekuje Rudar, Borac se vadi protiv zahuktalog Zrinjskog

N. K.
Detalj s prošlog domaćeg meča Plavih (Foto: FK Željezničar)
Detalj s prošlog domaćeg meča Plavih (Foto: FK Željezničar)
Peto kolo m:tel Premijer lige BiH kompletirat će se danas nakon što svoje utakmice u Sarajevu odigraju Željezničar i Rudar, odnosno u Banjoj Luci Borac i Zrinjski.
Željezničar i Rudar su u dosadašnje četiri utakmice osvojili po četiri boda te su u posljednjem odigranom kolu doživjeli poraze. Plavi su odigrali vrlo loše protiv Zrinjskog (3:0) pa će se večeras pred svojim navijačima na Grbavici pokušati iskupiti za tu lošu predstavu.

S druge strane, Rudar je nakon velike pobjede protiv Veleža u Mostaru na svom terenu poražen od Sarajeva, a krug utakmica protiv zvučnih rivala okončat će večerašnjim gostovanjem na Grbavici gdje će pokušati napraviti još jedno iznenađenje.

Posljednji put ovi rivali svoj međusobni meč igrali su prije pet godina, a tada je bilo 1:1 na Grbavici. Inače, to je bio i jedini put da je Rudar izbjegao poraz na gostovanju u glavnom gradu BiH.

Izuzetno zanimljiva utakmica očekuje nas na Gradskom stadionu u Banjoj Luci gdje će se sastati Borac i Zrinjski koji meč dočekuju u različitim raspoloženjima.

Plemići su nakon remija sa Širokim razbili Sarajevo i Željezničar pa s velikim optimizmom i u odličnoj formi putuju na gostovanje uzdrmanom prvaku. Borac je u tri kola osvojio svega dva boda, a posebno su razočarali prošlosedmičnim porazom u Posušju pa im je večeras pobjeda više nego imperativ.

Raspored, sudije i TV prijenosi:

Željezničar - Rudar (ponedjeljak, 18 sati, sudija Dražen Marić - Bijeljina, Moja TV)

Borac - Zrinjski (ponedjeljak, 20 sati, sudija Admir Šehović - Sarajevo, Arena)

Rezultati:

Vele - Sloboda 0:2

Sarajevo - Radnik 2:1

Tuzla City - Posušje 4:1

Široki Brijeg - Leotar 2:0

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore