Kup BiH
76

Željezničar uz dosta problema pobijedio Budućnost u Banovićima i plasirao se u osminu finala

K. H.
Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba
Nogometaši Željezničara plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Budućnosti u Banovićima rezultatom 2:1.
U prvih 15-ak minuta, Željezničar je imao tri dobre prilike. Bećin udarac je izblokiran, nakon toga je Mekić probao s distance, no njegov udarac je odbranio Šehović, a treću veliku šansu za Plave imao je Beganović koji je glavom pogodio stativu.

Ipak, u 37. minuti Željezničar je došao do zasluženog vodstva, a strijelac pogotka je bio Beganović. Treba reći i to da su navijači Željezničara, koji su u velikom broju krenuli put Banovića, došli tek u 42. minuti na utakmicu.

S vodstvom Plavih se otišlo na odmor, a u devetoj minuti drugog poluvremena, tačnije u 54. minuti, Budućnost nakon pogotka Avdića dolazi do poravnanja. Slavlje domaćih igrača trajalo je tek četiri minute, nakon čega je Željo opet došao u vodstvo. Strijelac pogotka za Plave bio je Cocalić.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio i Željezničar je osigurao prolazak među 16 najboljih ekipa u najmasovnijem bh. nogometnom takmičenju.

Rezultat i strijelci:

Budućnost - Željezničar 1:2 (Avdić 54' - Beganović 35', Cocalić 58')