Nogomet
167

Željezničar pobijedio Krupu: Debitanti Križman i Marković donijeli Plavima tri boda

Piše: E. Isanović
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sarajevski Željezničar je u okviru 8. kola Premijer lige na Grbavici savladao Krupu rezultatom 2:1. Ovo je prvi trijumf Plavih u prvenstvu nakon više od mjesec dana, a ujedno i uspješan debi u Dolini ćupova novog stratega - Slavka Petrovića.

Domaći su izuzetno motivisano ušli u meč sa novajlijom u ligi. Igrao se 7. minut kada je debitant Sandi Križman oprobao svoj šut sa nekih 30 metara. Bio je precizan i Željezničar je poveo 1:0.

Sjajan debi hrvatskog nogometaša. Nakon primljenog pogotka gosti igraju nešto ofanzivnije. U 20. minuti golman Željezničara Vedran Kjosevski je pogriješio, ali igrači Krupe to nisu kaznili.

No, postigli su pogodak šest minuta poslije. Perića je u šesnaestercu domaćih faulirao Kosorić, a glavni sudija Goran Paradžik ispravno je pokazao na kazneni udarac.

Siguran sa penala bio je Milutinović za 1:1. Zanimljivo, u dosadašnjem dijelu prvenstva za Krupu je svirano najviše jedanaesteraca, a tradicija se nastavila i na Grbavici.

Do kraja prvog poluvremena igralo se između dva šesnaesterca. Ostalo je 1:1. U nastavku su domaći napadali. Težili su da postignu pogodak, ali je odbrana gostiju otklanjala opasnost. Krupa je polovinom drugog poluvremena imala dobru šansu, ali je Kjosevski dobro intervenisao.

Beden gostiju probijen je u 84. minuti. Nakon kornera drugi debitant u terenu Darko Marković dobro šutira, lopta je na putu prema golu zakačila jednog igrača Krupe i završila u mreži za 2:1. To je bio konačan rezultat.

Željezničar nakon osam kola ima 11 bodova, a isto toliko skupila je i Krupa.