Ronaldinho
0

"Želim igrati do svoje 40. i na SP-u 2018. godine"

Totalsport
Ronaldinho (Foto: AP)
Ronaldinho (Foto: AP)
Mnogi su otpisali Ronaldinha (30) nakon dugog perioda s igrama ispod nivoa koji je pružao u trenucima dok je bio najbolji svjetski nogometaš. Ipak, brazilski as ponovno plijeni svojim potezima.

Otkrio je Ronaldinho da sve to može zahvaliti bivšem Milanovom treneru Leonardu, ali i dodao da svoju karijeru nema namjere brzo završiti. Spominje čak i Svjetsko prvenstvo za osam godina.

"Nije mi bilo lako motivirati se nakon što sam s Barcelonom osvojio sve što se dalo. Srećom i zahvaljujući sjajnom treneru Leonardu prošle sam se sezone vratio u izvrsnu formu. Dao mi je slobodu u igri i to onda kada moja izdanja nisu bila blistava i zbog toga sam na razini na kojoj sam bio igrajući za Barcelonu. Vječno sam mu zbog toga zahvalan."

"Kada pojedinac zadrži visok nivo igara u dužem periodu ujedno razmazi i svoje navijače koji ga žele gledati takvog iz sedmice u sedmicu. Čim se zaredaju slabija izdanja počinju i pitanja, a na moj račun je mnogo toga izmišljeno."

"Reprezentacija? Nijedan brazilski igrač u Evropi nije bio bolji od mene. Mislim da sam zaslužio odlazak na Svjetsko prvenstvo. Utakmice nisam gledao, nemam strpljenja sjediti 90 minuta pred televizorom. Bilo bi sjajno kada bih zaigrao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, ali razmišljam i o Mundijalu 2018. Godine mi nisu problem. Igrao sam u ekipom s Paolom Maldinijem koji je profesionalac bio s 40 godina. Volio bih i ja tako", zaključio je Ronaldinho.