Nogomet
3

Zavirite u luksuzni hotel u Brazilu gdje će Zmajevi biti smješteni

Klix.ba
"Zmajevo gnijezdo" u Brazilu bit će super luksuzni hotel "Casa Grande" koji se nalazi stotinjak kilometara od Sao Paula, na obali Atlantskog okeana.

Članovi delegacije Nogometnog saveza BiH koji su proteklih dana boravili u Brazilu, generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar stručnog štaba Elmir Pilav, danas su se vratili u u Sarajevo.

Nakon inspekcije stadiona, terena za treninge i hotela u Salvadoru, Rio de Janeiru i Cuiabi, gdje će naša reprezentacija igrati u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, oni su posjetili pojedine trening kampove, kako bi pronašli najpogodniju bazu za boravak prije i tokom Mundijala.

Imajući u vidu da je u FIFA danas započeo proces registracije-prijave trening kampova, bilo je neophodno reagovati veoma brzo i prijaviti odgovarajuću destinaciju u kojoj će boraviti najbolja bh. selekcija, saopštili su iz Saveza.

Nakon internih konsultacija unutar NS BiH, između nekoliko opcija, prijavljen je hotelski kompleks Casa Grande sa pet zvjezdica koji je udaljen oko stotinjak kilometara od Sao Paula i smješten je na obali Atlanskog okeana.

Resort "Casa Grand“ raspolaže svim potrebnim modernim sadržajima za smještaj i boravak igrača, stručnog štaba i delegacije NS BiH. Stadion na kojem će Zmajevi trenirati je udaljen pet kilometara od hotela i bit će potpuno rekonstruisan i spreman do početka priprema za Svjetsko prvenstvo.

U skladu sa FIFA pravilima, reprezentacija će putovati na svaku utakmicu iz prijavljenog trening kampa, dan ili dva prije termina utakmice i vraćati se po završetku svakog meča. Putovanja će biti organizovana čarter letovima.

Reprezentacija je obavezna doputovati u Trening kamp najmanje pet dana prije odigravanja prve utakmice Argentina - BiH.

Hotel se nalazi na otoku Guarujá gdje građani Sao Paula najčešće vole pobjeći od užurbanog života i uživati u prelijepim plažama i tišini.

Osim na moru, reprezentativci BiH imat će na raspolaganju i dva luksuzna bazena, karakteristični tropski vrt i pet restorana. Hotel je sagrađen u karakterističnom brazilskom stilu i cijeli kompleks obuhvata 45 hiljada kvadratnih metara koji je okružen palminim drvećem. Noćenje u jednokrevetnoj sobi u ovom hotelu košta oko 350 KM.

Otok Guarujá inače je poznat kao biser Atlantika.