Neshvatljiva greška
21

Zašto golmani ne trebaju izvoditi aut: Ovako je Kim ostavio Ulsan bez titule

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Ulsana ostali su bez titule prvaka Južne Koreje u posljednjem kolu i to na nevjerovatan način.

Ulsan je dočekao Pohang i trebao mu je bod za ovjeru titule. Gosti su poveli u 28. minuti kada je pogodio Wanderson, ali je Negao u 37. minuti izjednačio na 1:1 i to je bio rezultat koji je Ulsanu garantovao titulu.

U 56. minuti gosti ponovo dolaze u vodstvo, a strijelac je bio Iljutčenko i to je bio znak domaćim igračima da krenu na sve ili ništa.

Redale su se prilike pred golom gostiju, ali je sve manje bilo vremena za izjednačenje koje bi im donijelo treću titulu prvaka Južne Koreje. U 88. minuti igrači Pohanga su panično izbili loptu daleko na polovinu domaće ekipe i ona je završila u autu.

Golman Ulsana Seung-Gyu Kim je, iz nekog razloga, požurio prema lopti kako bi izveo aut i onda sjenapravio neviđenu glupost.

Umjesto da baci loptu saigraču, on je dodao loptu pravo u noge napadaču gotiju Yong-Joon Heou kojem nije bilo teško pogoditi prazan gol za 3:1. Konačnih 4:1 postavio je Paločević iz penala u 90+7. mitnui susreta za veliko slavlje gostiju.

No, uz goste slavili su i nogometaši Jeonbuka koji su savladali Gangwon rezultatom 1:0 i na taj način zbog bolje gol-razlike osvojili treću uzastopnu titulu prvaka Južne Koreje.

Tabela: