Primera
0

Zaragoza s dva igrača manje slavila na Mestalli

Totalsport
Foto: AFP/Arhiv
Foto: AFP/Arhiv
Nogometaši Zaragoze osladili su se s tri boda na mjestu gdje vjerojatno nisu očekivali. Makar su veliki dio utakmice igrali s igračem manje, na kraju i sa dva, pobijedili su na Mestalli Valenciju s 2-1.

Unatoč ta tri boda u ovom 29. kolu, Zaragoza je i dalje posljednja na tabeli, ali se sada s većim pravom ima pravo nadati spasu. Ujedno, ovo joj je tek druga pobjeda u sezoni, u gostima. Valencia je povela već u 9. minuti preko Pabla Hernandeza, a činilo se da je gostima odzvonilo kada je u 21. Argentinac Alvarez dobio crveni karton.

No, s igračem manje je Zaragoza počela igrati, odnosno, zabijati pogotke. Apono je zabio u 30. (iz penala) i 76. za neočekivanu pobjedu 2-1. Inače, Valencia je bila daleko bolja i više od 20 puta je pucala prema suparničkim vratima, ali uzalud. Spomenimo i da je ovo prvo slavlje Zaragoze na Mestalli od 1993. godine, odnosno prvo nakon 16 utakmica (šest remija i 10 poraza)

Malo iznad Zaragoze je na tabeli Sporting koji je danas u Gijonu napravio novi korak unatrag u borbi za opstanak. Izgubili su od Mallorce 3-2, a cijelu je utakmicu s domaće klupe odgledao hrvatski igrač Mate Bilić.

U derbiju kola Atletico je na svom Vicente Calderonu pobijedio Athletic Bilbao 2-1. Za goste drugu utakmicu zaredom nije igrao Fernando Llorente, njihov najbolji igrač i strijelac. Athletic je tek u posljednim trenucima ogleda, u 92. minuti, došao do počasnog pogotka (Javi Martinez) i bio im je jedini u posljednje dvije utakmice. No, poraza se nisu spasili - trećeg zaredom u Primeri.

Oba je pogotka za Atletico postigao Kolumbijac Falcao, koji je tako došao do brojke od 19 pogodaka ove sezone u Primeri, te je treći strijelac lige, iza Messija i Cristiana Ronalda.

U kasnom večernjem terminu igraju još Villarreal i Real Madrid.

 

Primera, 28. kolo:

Atletico Madrid - Athletic Bilbao 2-1 (Falcao 49, 71 / Javi Martinez 90+2)

Sporting Gijon - Mallorca 2-3 (Colunga 37, Botia 66 / Nunes 30, Artime 47-ag, Alvaro 77)

Valencia - Zaragoza 1-2 (Hernandez 9 / Apono 30-11m, 76)

Real Sociedad - Levante 1-3 (Vela 5 / Barkero 11-11m, Kone 44, Torres 90+4)

Villarreal - Real Madrid (kasnije)