Pitanje za selektora Sušića
0

VIDEO / Zar za Torlaka nema mjesta u reprezentaciji?

Piše: E. Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Kapiten FK Sarajevo Sedin Torlak rođen je 12. januara 1985. godine. Posljednjih nekoliko sezona prva je violina koševskog premijerligaša. Iako igra u odbrani u njegovoj tehnici ima više vještine nego u tehnici mnogih graditelja igre.

U uzvratnoj utakmici Evropske lige protiv švedskog Orebra, Torlak je bio izvanredan. Svakako treba naglasiti da je kod drugog gola pretrčao kompletan teren i asistirao Haskiću koji je poentirao.

Njegov nogomet je tako lagan i tako žestok. Sjajnih je defanzivnih sklonosti. Reaguje pravovremeno, dominira u zračnim duelima, a ne ustručava se otići u napad.

U domaćem prvenstvu često je znao pogoditi suparničke mreže nakon prekida.

Za vrijeme mandata Ćire Blaževića dobio je poziv u državni tim.

S obzirom na slabosti koje pokazuje posljednji bedem "Zmajeva" logično se nameće pitanje Safetu Sušiću: Selektore, zar mislite da za Torlaka nema mjesta u reprezentaciji?

Relevantni nogometni stučnjaci naglasit će kako nije lošiji od Pandže, Nadarevića i Mravca. Od ovog posljednjeg je sigurno mnogo kvalitetniji.

Nadamo se da će vođa bordo tima dobiti poziv za prijateljski meč protiv Grčke koji se igra 10. augusta. Bez ikakve dvojbe, zaslužio ga je.