Nogomet
51

Zajko Zeba: Željezničar je pod pritiskom, vjerujem u dobar rezultat

Piše: D. B.
Sloboda će u srijedu biti gost Željezničaru na Grbavici, gdje će tražiti nove bodove. Bivši igrač Željezničara, a sada zvijezda tuzlanskog tima Zajko Zeba u razgovoru za Klix.ba je otkrio svoja očekivanja od ove utakmice.
Zajko Zeba (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

Pauzu u prvenstvu je ekipa Slobode iskoristila za treninge i odmor.

"Nekoliko dana smo proveli u etno selu Stanišići, gdje smo trenirali i odmarali se. Osvježili smo se i spremni dočekujemo narednu utakmicu", izjavio je Zeba.

Tuzlanski klub igra odlično ove sezone te se nakon šest kola, po jednog poraza i remija, te četiri pobjede, nalazi na drugom mjestu na tabeli s bodom manje od lidera Zrinjskog.

"Ekipa je dobro predvođena s klupe, Musemić je odličan trener, a igrači to pokušavaju pratiti. Od prvog kola i poraza u Zenici više nismo poraženi, imamo četiri pobjede i remi. Ne sjećam se kada je Sloboda bila na drugom mjestu. Sada trebamo ovako nastaviti i probati napraviti nešto veliko u ovoj sezoni koja će biti veoma teška jer ispada šest ekipa. Cilj je da što prije osiguramo opstanak, a potom da probamo napraviti nešto više", rekao je iskusni igrač sredine terena.

Dobra forma Slobode ne bi trebala biti kratkotrajna.

"Imamo snage da nastavimo ovako, posebno kad možemo računati na najjači sastav. Osim toga, imamo i jaku klupu, igrače koji mogu donijeti preokret. Ipak, još je rano govoriti šta će biti kasnije, iza nas je tek šest kola. Svaka utakmica će biti teška, čak i posljednjeplasirane ekipe mogu napraviti velike probleme", kazao je Zeba.

Pravi test za Tuzlake dolazi u naredna četiri kola.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Raspored je bio dobar, bez posebno teških utakmica. Sada nas čekaju četiri vrlo teške utakmice, tri gostovanja. Nakon desetog kola ćemo vidjeti gdje smo zapravo", smatra 32-nogometaš Slobode.

Naredni protivnik je Željezničar, kojem će Sloboda biti gost.

"Probat ćemo ostati neporaženi, svaki rezultat osim poraza je dobar za nas. Željo je pod pritiskom, ali je na Grbavici uvijek bio favorit, pa i protiv ekipa jačih od Slobode. Gledat ćemo svoju igru, igrati pametno i probati iskoristiti situaciju. Vjerujem u dobar rezultat", istakao je Zeba.

Iako je nakon Željezničara promijenio dosta klubova, Zeba i dalje gaji emocije prema klubu s Grbavice.

"Kada igram na Grbavici, emocije prorade, ali meni nije prvi put da igram protiv Želje. Ja sam igrač Slobode i dat ću sve za dobar rezultat svoje ekipe, a u svim drugim utakmicama koje Željo igra volim da Plavi pobijede", iskren je bio sjajni nogometaš.

Zeba je dio ekipe koju s klupe vodi nekadašnji trener FK Sarajevo Husref Musemić. Nekadašnji rivali su danas veoma uspješni u istom kolektivu.

"Saradnja s njim je odlična, ugodno me je iznenadio kao čovjek, trener i stručnjak. Poštujemo se međusobno, rezultati su tu. Milina je raditi u Slobodi. Obojica smo tipovi koji uvijek traže više. Želimo dobar rezultat, vidjet ćemo da li ćemo uspjeti", završio je Zeba.

Utakmica Željezničar - Sloboda se igra u srijedu na Grbavici od 18:30 sati.