Nogomet
69

Za navijače BiH u Žilini osigurano 2.000 ulaznica

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Predstavnici nogometnih saveza Bosne i Hercegovine i Slovačke dogovorili su da za navijače bh. reprezentacije u kvalifikacionom susretu za Svjetsko prvenstvo, 10. septembra u Žilini, bude osigurano 2.000 ulaznica.

Generalni sekretar NSBiH BiH Jasmin Baković i direktor odjela za takmičenje Elmir Pilav u okviru posjete Slovačkoj pregledali su smještajne kapacitete u Žilini kao i stadion na kojem će domaća slekcija ugostiti našu reprezentaciju.

Za smještaj reprezentacije BiH odabran je, kao najbolji u ovom gradu, hotel Holiday Inn, a stadion pod Dubnom, čiji prodajni kapacitet je 10.800 mjesta. Prema riječima generalnog sekretara Bakovića, stadion izgleda komforno, sa kvalitetnom travom i sa sve četiri natkrivene tribine.

Cijena jedne ulaznice iznosti će 15 eura. O načinu prodaje ulaznica navijači će naknadno biti informisani, a do tada NS BiH neće primati zahtjeve za kupovinu ulaznica.

Za prvu utakmicu koja se 6. septembra igra u našoj zemlji, FA Slovačke će za svoje navijače, na raspolaganju imati 250 ulaznica. Na sastanku je precizirano da vrijeme početka oba susreta bude u 20.15 sati.