Manchester City u Americi
0

Yaya Toure se povrijedio sam, a Savić Mancinija

Totalsport
U ponedjeljak su nogometaši Manchester Cityja odigrali svoju drugu utakmicu Herbalife World Football Challengea, kako se službeno zove ljetna serija prijateljskih utakmica u Sjevernoj Americi.

Pred 24.000 gledatelja u Vancouveru tim Roberta Mancinija pobijedio je domaće Whitecapse, članove MLS lige, rezultatom 2-1, te tim preuzeo prvo mjesto na tabeli s dvije pobjede.

Vodstvo domaćih u drugom poluvremenu utakmice preokrenuli su John Guidetti i Shaun Wright-Phillips.

Bitnija od samog rezultata je povreda ponajboljega veznog igrača ekipe Yaye Tourea, koji je nezgodno pao u 35. minuti nakon jednog skoka, te je morao biti iznesen s terena na rukama dvojice članova stručnog štaba kluba.

Ovoljetno pojačanje kluba iz Srbije, 20-godišnji Stefan Savić, povrijedio je na treningu trenera Roberta Mancinija. Talijan tokom igre na treningu voli pokazivati svoje igračko znanje. Savića nije previše zanimalo ko je ispred njega, uklizao je i pokosio šefa.

"Bilo je to čudesno, baš sam pratio što radi. Brilijantno", popratio je suigračevu reakciju golman Joe Hart dodavši: "Stefan ga je baš pošteno 'slistio'. Svi smo se nasmijali. Na treningu se moraš ponašati ozbiljno kao i na utakmici, zar ne? Ako naš trener već želi igrati s nama, onda mora shvatiti da će imati tretman kao bilo ko drugi".