Nogomet
17

Xavi: Messi će biti nabolji svih vremena

Totalsport
Xavi Hernandez
Xavi Hernandez
Kapetan Barcelone Xavi Hernandez drži da će njegov saigrač Lionel Messi, ukoliko nastavi sa sjajnim nastupima, postati i najbolji nogometaš svih vremena.

Nevjerojatni je Argentinac već s 24 godine tri puta proglašavan najboljim nogometašem svijeta, a odnedavna je i najbolji strijelac u historiji Barcelone, pa Xavi smatra da će, nastavi li tim ritmom, vrlo brzo ući u istu rečenicu s Peleom i Maradonom.

"Ako ovako nastavi, siguran sam da će postati najbolji nogometaš svih vremena", izjavio je Xavi za Fifa.com.

Premda je tokom karijere imao privilegiju igrati u istoj ekipi s Messijem te još nekolicinom vrhunskih nogometaša, Xavi je izdvojio još neke legende s kojima je maštao zaigrati.

"Volio bih da sam imao priliku igrati sa Zidaneom i Ronaldom, premda moram priznati da su ekipe Barcelone i Španije nudile mnogo vrhunskih igrača i trenera s kojima sam imao priliku dijeliti svlačionicu. Uvijek imate želju upoznati pobliže što više velikana, a ja bih također volio da sam imao čast raditi s trenerom poput Johana Cruyffa o kojem sam čuo jako dobre stvari", izjavio je Xavi, koji će uskoro ubilježiti 700. nastup za katalonski klub.