Pohvalio Dembelea
77

Xavi bijesan nakon poraza Barcelone: Propustili smo zlatnu priliku i pozdravili se s titulom

K. H.
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Trener Barcelone Xavi Hernandez bio je izuzetno ljut i bijesan nakon poraza njegovog tima od Cadiza na Nou Camp stadionu rezultatom 1:0, kojim je ova ekipa faktički ostala bez ikakvih šansi da se bori za titulu prvaka, a uz to su i u pitanje doveli plasman u Ligu prvaka.

"Bijesni smo. Propustili smo zlatnu priliku da se odlijepimo u borbi za Ligu prvaka i da se još uvijek borimo za titulu prvaka. Sada se možemo pozdraviti s naslovom prvaka...", rekao je Xavi.

Dalje je rekao da nije problem u stavu igrača, već u takmičarskom karakteru.

"Ekipa je trebala pokazati više želje i entuzijazma, da bude svjesna koliko je ova pobjeda važna. Nije to stvar stava, igrači se žele pokazati, ali je potrebno više takmičarskog karaktera. Oni su se branili kao da je svaki posjed posljednji, a mi se moramo ponašati isto tako", kaže Xavi i dodaje:

"Kada smo pobijedili Real u gostima rezultatom 4:0, logičan je zaključak da smo se vratili, ali sada pravimo greške. Moramo biti samokritični kako bismo ostvarili cilj i plasirali se u Ligu prvaka."

Xavi je za kraj ipak pohvalio Ousmanea Dembelea rekavši da on na terenu stvara šanse koje niko drugi ne može.

"Ono što Dembele stvara na terenu ne može skoro niko drugi, ali moramo to iskoristiti kod završnog dodavanja. Tu i on može da se popravi, također...", rekao je Xavi.

Barcelonu već u četvrtak očekuje nova utakmica, a oni će igrati protiv Real Sociedada u gostima. Trenutno su na drugoj poziciji sa 60 osvojenih bodova, 15 manje od Reala, a isto koliko i Sevilla i Atletico Madrid, s tim da imaju spomenutu utakmicu manje.