Nogomet
0

Wolfsburg kupio petoricu igrača

Totalsport
Ja-Cheul Koo (Foto: Reuters)
Ja-Cheul Koo (Foto: Reuters)
Posljednjeg dana prijelaznog roka nogometni Bundesligaš Wolfsburg pojačao se petoricom nogometaša. Sva petorica su A-reprezentativci svojih država.

Naime, Wolfsburg je kupio Nijemca Patricka Helmesa (26 godina, došao iz Bayera iz Leverkusena), Turčina Tuncaya Şanliju (29, Stoke City), Čeha Jana Polaka (29, Anderlecht), Južnokorejca Ja-Cheul Kooa (21, Jeju United) i Yohandryja Orozca iz Venecuele (19, Zulia Futbol Club).

Najjače bi pojačanje trebao biti njemački reprezentativac, napadač Patrick Helmes (26), koji u Leverkusenu nije mogao u prvi plan. Potpisao je ugovor do jula 2014. godine. Za reprezentaciju je u 13 nastupa zabio dva gola, dok je u 70 bundesligaških nastupa za Bayer skupio 32 gola.

Do jula 2014. potpisao je i ofenzivni veznjak Tuncay, kapiten turske nogometne reprezentacije (86 nastupa, 22 gola), koji je pristigao iz Stoke Cityja, s tim da je s trenerom Steveom McClarenom ranije sarađivao i u Middlesbroughu.

Defenzivni veznjak Polak (55 nastupa za reprezentaciju Češke, 7 golova) potpisao je do jula 2013. godine.

Kao perspektiva su pak dovedeni južnokorejski veznjak Ja-Cheul Koo, inače najbolji strijelac nedavno završenoga Azijskog kupa (5 golova), koji je potpisao do jula 2014. godine, te Yohandry Orozco, također veznjak, koji je potpisao godinu dana duži ugovor, do jula 2015.