Nogomet
82

Witsel "izradio" Juventus i otišao u Kinu: Navijat ću za Juve, ali moram misliti na porodicu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Axel Witsel je nakon pola godine "zavlačenja" odlučio definitivno reći "ne" Juventusu i karijeru nastaviti u kineskoj ligi u ekipi Tianjin Quanjian.

Witsel je još u ljetnom prijelaznom roku trebao preći iz Zenita u Juventus u transferu vrijednom ukupno 21 milion eura, čak je obavio i ljekarski pregled, no čelnici Zenita nisu uspjeli pronaći pravu zamjenu za njega i transfer je propao.

S obzirom da 27-godišnjem Belgijancu ugovor ističe u junu ove godine, Zenit ga je odlučio prodati Juventusu za 6 miliona eura u januaru i kad su se navijači Juventusa ponadali da će ovog vrhunskog veznog igrača gledati u redovima svoje ekipe, "kao grom iz vedra neba" odjeknula je vijest da Witsel odlazi u Kinu.

On će u naredne četiri godine nositi dres Tianjina, u kojem će postati osmi najplaćeniji nogometaš svijeta sa 18 miliona eura godišnje, koliko ima i njegov nekadašnji saigrač iz Zenita Hulk.

"Ovo je bila zaista teška odluka. Na jednoj strani je veliki klub poput Juventusa, a na drugoj je bila ponuda koja se ne odbija. Navijat ću za Juventus, ali moram misliti na porodicu. Vodstvo Juventusa se uvijek ponašalo prema meni gospodski i želim im da osvoje Ligu prvaka. Ko zna, možda jednog dana i obučem dres Juventusa", rekao je Witsel italijanskom Tuttosportu.