Transfer na pomolu
12

Willian definitivno napušta Chelsea i pravi spektakularan transfer u ljutog rivala

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brazilac Willian definitivno će napustiti Chelsea po isteku ugovora koji mu važi do ljeta 2020. godine, a prema pisanju otočkih medija on bi karijeru mogao nastaviti u redovima Liverpoola.

Willian je u Chelsea stigao u augustu 2013. godine za 30 miliona funti, a od tada je u dresu londonskog kluba odigrao ukupno 329 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 59 pogodaka, uz isti broj upisanih asistencija.

Brazilski krilni napadač odlučio je napustiti Chelsea na kraju ove sezone, kada mu istekne ugovor s klubom, a iako se pominjao kao moguće pojačanje Arsenala, Tottenhama i Manchester Uniteda, mediji na Otoku pišu da će karijeru vrlo vjerovatno nastaviti u Liverpoolu.

Redsi će ove sezone osvojiti titulu prvaka Engleske nakon 30 godina i sigurno će tražiti pojačanja kako bi još snažniji dočekali sljedeću sezonu, a upravo se Willian pominje kao idealni igrač koji bi bez obeštećenja mogao pojačati tim Jurgena Kloppa.

Navodno ni Willian nema ništa protiv odlaska u Liverpool koji je trenutno jedan od najboljih svjetskih timova, a mogao bi tražiti i nešto veća primanja s obzirom na to da Liverpool neće platiti obeštećenje za njega.

Prije Chelseaja Willian je igrao za Anži i Šahtar, a u Evropu je stigao iz Corinthiansa 2007. godine. Za reprezentaciju Brazila odigrao je ukupno 70 utakmica, a postigao je devet pogodaka.