Nogomet
12

West Ham se vraća: Bilićevi Čekićari minimalno slavili na Selhurstu protiv Palacea

Piše: O. T.
Andros Townsend, Crystal Palace (Foto: AFP)
Andros Townsend, Crystal Palace (Foto: AFP)
U 8. kolu Premiershipa West Ham je upisao velika tri boda protiv Crystal Palacea u gostima na Selhurst Parku (1:0).

Tim Slavena Bilića je u meč ušao sa nizom od pet mečeva bez pobjede u ligi pri čemu su upisali četiri poraza, a mediji su navodili da je - nakon poraza od Southamptona u 6. kolu - hrvatskom stručnjaku ostavljen period od tri meča da se dokaže. Jedan meč je već "ispucao". Bio je to remi sa Middlesbroughom na domaćem terenu u prošlom kolu. Stoga, vrlo je vjerovatno da danas Čekićari nisu smjeli izgubiti ukoliko su željeli sačuvati trenera.

Bilo je i sreće za West Ham u ovom meču, ali sreća ne dolazi bez razloga. Lanzini je poveo u 19. minuti i ekipa je odlično otvorila meč. Međutim, psihološki poljuljan tim mogao je doći na rub novog remija ili poraza da je Benteke u sudijskoj nadoknadi prvog dijela pogodio iz penala, ali je promašio cijeli gol.

West Hamu je bilo jako važno na poluvrijeme otići sa prednšću i to se desilo. U nastavku su u 75. minuti ostali bez Creswella koji je za kratko vrijeme dobio dva žuta kartona. Ipak, gosti su uspjeli sačuvati prednost i upisati velika tri boda te pobjeći iz zone za ispadanje.

Tabela: