Nogomet
0

West Ham kažnjen sa 115.000 funti

Totalsport
Engleski nogometni savez (FA) kaznio je londonskog prvoligaša West Ham sa 115.000 funti zbog velikih nereda koji su se dogodili na utakmici Carling Cupa protiv trećeligaša Milwalla u avgustu prošle godine.

Riječ je o utakmici 2. kola Carling Cupa igranoj na Upton Parku 25. kolovoza, u kojoj su na kraju slavili “čekićari” nakon produžetka s 3-1 i plasirali se u 3. kolo. Uoči i za vrijeme spomenute utakmice su izbili veliki neredi u kojima su se huligani najprije sukobili ispred Upton Parka, bacajući jedni na druge boce i cigle, a nasilje se nastavilo i na stadionu.

Utakmica je nekoliko puta prekidana zbog upada na teren, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka, na travnjak se probila gomila huligana koju je policija teškom mukom uspjela rastjerati. Jedan navijač Milwalla bio je izboden nožem, a policija je uhitila 64 osobe…

Suparništvo ovih dvaju klubova jedno je od najžešćih u engleskom nogometu, a povijest bilježi gomilu sukoba huliganskih skupina koje podržavaju ove dvije londonske momčadi.

West Ham je bio optužen po četiri tačke, a Disciplinska komisija FA-a proglasila ga je krivim jer nije spriječio ''nasilničko, opasno, prijeteće i provokativno ponašanje svojih navijača, kao niti njihov upad na travnjak''.