Nogomet
0

Wenger: Šest timova može osvojiti Premierligu

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Ususret novoj sezoni u engleskom nogometnom prvenstvu menadžer Arsenala Arsene Wenger očekuje neizvjesniju borbu no ikada za naslov prvaka.

Francuski 63-godišnji stručnjak tako smatra da bilo koja od pet prvoplasiranih timova Premierlige iz prošle sezone može osvojiti naslov, kao i Liverpool.

"Ako pogledate diljem Evope, ovo je možda jedina zemlja u kojoj je na startu teško predvidjeti ko će pobijediti. Zato je Premierliga zanimljivija. Vjerujem da pobjednika možemo birati između šest ekipa, uključujući Tottenham i Liverpool", rekao je Wenger.

Preostale četiri ekipe su naravno Manchester United, Manchester City, Chelsea i sam Arsenal koji na ligaški naslov čeka od 2002. godine.

Upitan hoće li menadžerske smjene u vodećim engleskim klubovima možebitno donijeti kakvu prednost Arsenalu, Wenger je rekao:

"Da li smatrate Mourinha kao novog menadžera u Chelseaju? Sigurno ne. David Moyes ima iskustva na vrhunskom nivou, kao i Pellegrini. Vjerujem da ti klubovi imaju stabilnost sa svojim igračima i menadžeri koji su došli su svi kvalitetni, pa ne možemo od toga očekivati neku slabost", dodao je Wenger, čija ekipa sezonu otvara subotnjim domaćim susretom protiv Aston Ville.