Arsenal
0

Wenger se ne prestaje nadati da Cesc ostaje

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Prema pisanju Marce, dogovor između Barcelone i Arsenala oko Cesca Fabregasa sve je bliže, ali dvije strane još uvijek razdvaja iznos od šest miliona eura.

U londonskom klubu su ustrajni u traženju 40 miliona eura za svoga kapitena, dok Katalonci nude 34 miliona. Ostalih šest miliona žele platiti naknadno na što u ovom trenutku Arsenal ne pristaje.

Od 34 miliona koliko je Barcelona spremna odmah platiti za nogometaša koji je poniknuo u njezinoj školi, 29 su klupski čelnici već i ranije nudili, a za dodatnih su pet miliona povećali ponudu nakon što je Fabregas sam pristao da mu se za toliki iznos umanji ukupna plata koju će primiti tokom ugovora.

Po mnogo čemu se ipak može zaključiti da će Fabregas od iduće sezone nositi dres španskog i evropskog prvaka, ali trener Arsenala Arsene Wenger i dalje vjeruje u suprotno:

"Tražimo zamjenu za njega, ako se transfer realizira, ali mučno mi je tražiti zamjenu za Cesca. On pripada ovoj ekipi i nadam se, stvarno se svaki dan nadam, da će i ove sezone igrati s nama", iskreno je priznao francuski trener.