Nogomet
1

Wenger pohvalio zrelost svoje ekipe, Klopp "okrivio" sreću

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Arsenal je u sklopu 4. kola skupine F Lige prvaka uzvratio Borussiji Dortmund za poraz na Emirates (2-1), te je slavio na Signal Iduna Parku pogotkom Aarona Ramseyja.

Borussia je bila opasnija, diktirala je tempo i stvarala prilike, no Arsenal je bio taj koji je konkretizirao praktički svoju jedinu čistu priliku na susretu. Topnici su pobjedom ostali na vrhu tabele, te sada, zajedno s Napolijem, imaju devet bodova uoči posljednja dva kola, tri više od aktuelnog viceprvaka Evrope.

Menadžer londonske ekipe, Arsene Wenger, pohvalio je zrelost svojih igrača, koji su se uspjeli odbraniti od svih napada nogometaša Jürgena Kloppa, te sredinom drugog poluvremena poentirali.

"Bili smo pod pritiskom od prve pa sve do posljednje minute utakmice, međutim nismo napravili nijednu pogrešku u odbrani. Bili smo kompaktni i djelovali smo kao jedno na terenu. Bila je to jedna zrela partija moje ekipei na koju sam jako ponosan", rekao je Wenger.

Njegov trenerski kolega na suprotnoj strani, Klopp, nije klonuo duhom nakon što se njegova ekipa našla u uistinu teškoj poziciji uoči posljednja dva kola.

"Rekao sam dečkima u svlačionici ono što su svi vidjeli: nismo bili nagrađeni za dobru prezentaciju nogometa. Jednostavno nismo imali sreće. Nismo planirali ovakav rasplet, no što je tu je. Još uvijek imamo jako dobre šanse za prolazak dalje, ukoliko pobijedimo u preostale dvije utakmice", rekao je njemački strateg.

U petom će kolu Borussia još jednom igrati pred svojim navijačima, ovoga puta protiv Napolija. Ukoliko pobjedi, izjednačit će se talijanskom ekipom, te će joj u posljednjem kolu trebali još samo pobjeda protiv otpisanog Marseillea u gostima.