Glumio kontakt
24

Wenger o potezu koji je odlučio meč Liverpoola i Intera: U ovom slučaju to je varanje

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni francuski trener Arsene Wenger smatra da je veznjak Liverpoola Fabinho varao u meču Lige prvaka protiv Intera kada je iznudio drugi žuti karton za Alexisa Sancheza, što je bio vjerovatno i odlučujući trenutak utakmice.

Wenger smatra da je Fabinho glumio nakon duela sa Sanchezom, a što se vidjelo po njegovoj reakciji odmah nakon što je Čileanac dobio crveni karton.

"Mala je linija između toga da varaš ljude i budeš pametan. Fabinho je, konkretno u ovoj situaciji, varao. Bilo je tu i kontakta i ne možete reći da je u poptunosti folirao, ali da je ustao brže reakcija sudije bi bila drugačija", kaže Wenger i dodaje:

"Kada je sudija dao crveni karton Sanchezu, ustao je odmah bez problema. Alexis je prvo udario loptu i nije imao namjeru povrijediti Fabinha. On je to iskoristio i dobro odglumio, a onda je Alexis dobio crveni. Ustao je kao da se ništa nije desilo."

Pogodak za Inter na Anfieldu zabio je Lautaro Martinez u 62. minuti, a to im nakon poraza u prvom meču od 2:0 nije bilo dovoljno da igraju produžetke.

Samo jednu minutu nakon što je Inter postigao gol za vodstvo, Sanchez je dobio crveni karton i meč je faktički bio riješen.