Nogomet
6

Wenger: Arsenal može osvojiti naslov sa Suarezom i bez njega

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger uvjeren je da njegova ekipa može osvojiti premierligaški naslov sljedeće sezone čak i ako ne dovedu nijedno značajno pojačanje u ljetnom prijelaznom roku...

"Topnici" su ljetos potpisali tek francuskog U20 reprezentativca Yayu Sanoga bez odštete, dok se već dulje vrijeme dovode u kontekst potencijalnog transfera Liverpoolovog napadača Luisa Suareza.

Upitan može li Arsenal u aktualnom sastavu parirati momčadima poput Manchester Uniteda, Manchester Cityja ili Chelseaja, Wenger je rekao:

"Naravno. Uvjeren sam u to. Zašto bih sjedio ovdje i govorio vam da to ne možemo s igračima koje imamo?", rekao je Wenger.

Što se tiče potencijalnog transfera Suareza za kojeg su dosad najviše ponudili 40 miliona i jednu funtu, Wenger je ostao "zakopčan".

"Nikad prije nisam rekao da smo poslali ponudu za Suareza, ali sada mogu reći da je ponude bilo. Sve ostalo bih želio zadržati za nas. Ako napravimo napredak u toj situaciji, obavijestit ćemo vas. Trenutno smo tu gdje jesmo. Odnosit ćemo se prema svakom transferu kao i dosad, dakle časno i pošteno", kazao je menadžer Arsenala..

"Imamo mjesec dana pred nama i radimo naporno da pojačamo ekipu, ne imenujući određene imena, jer ne vjerujemo da to olakšava pregovore. Kada želite kupiti igrača potrebna su vam tri dogovora, sa klubom, igračem i oko pitanja plate. Ono što je najvažnije je da se usredotočimo na igrače koje imamo, bez previše uvlačenja u nagađanja" jasan je bio Wenger.