Nogomet
39

Vule Trivunović je novo pojačanje FK Sarajevo

Piše: D. B.
Vule Trivunović ponovo u dresu Sarajeva
Vule Trivunović ponovo u dresu Sarajeva
Bh. nogometaš Vule Trivunović ponovo je u dresu FK Sarajevo.

Trivunović je za FK Sarajevo nastupao od 2005. do 2006. godine, a na Koševo se danas vratio iz banjalučkog Borca. Ekipi Husrefa Musemića je bio potreban kvalitetan stoper nakon odlaska Sedina Torlaka, a Trivunović to zasigurno jeste.

"Upravo sam potpisao ugovor sa FK Sarajevo. Vratio sam se na Koševo i drago mi je zbog toga. Bordo dres ću nositi u narednoj sezoni, a nakon toga završavam karijeru", potvrdio je Trivunović za portal Klix.ba.

Već neko vrijeme se spekulisalo o njegovom povratku na Koševo, ali su mnogo veće šanse bile da od toga neće biti ništa. Ipak, popularni Vule se, na radost navijača FK Sarajevo, vratio u klub u kojem mu je, kako kaže, bilo najljepše.

"Bilo je teško napustiti Banju Luku i Borac, jer ja imam porodicu kojoj sam potreban, a imao sam i važeći ugovor. No, zbog situacije u Borcu sam odlučio otići, imao sam ponude Sarajeva i Zrinjskog, Mostarci su ponudili bolji ugovor, ali ja sam se odlučio za FK Sarajevo. Na Koševu mi je, pored Borca, bilo najljepše u karijeri. Osim toga, tu su mladi igrači kojim želim pomoći u narednoj sezoni", kazao je Trivunović.

Njegova je želja da u svojoj posljednjoj sezoni aktivnog igranja nogometa osvoji titulu prvaka BiH, ali i da postigne što veći uspjeh u Evropi.

"Sarajevo je 2007. godine osvojilo titulu prvaka, a sada je u sjeni Željezničara. Sigurno je da ovi navijači i klub zaslužuju više i ja sam tu da dam svoj maksimum kako bismo postali prvaci. Evropa nas također zanima, jer će klub zaraditi, a igrači će steći iskustvo", rekao je sada već bivši nogometaš Borca.

FK Sarajevo će u četvrtak gostovati kod ekipe Kukesija iz Albanije u okviru 2. pretkola Evropske lige, a Trivunovićev nastup je upitan.

"Radije bih propustio prvu utakmicu kako bih trenirao i što bolje se spremio za revanš. Ne znam kakva je situacija s papirima, a čelnici FK Sarajevo su rekli da će učiniti sve kako bih mogao zaigrati", rekao je Trivunović.

Sa ekipom je danas pogledao utakmicu Kukesija te je istakao da se radi o solidnoj ekipi sa nekoliko dobrih pojedinaca.

"Imaju brze igrače po bokovima i zaista dobro igraju, ali bez obzira na to, nama je cilj što dalje 'dogurati' u Evropi", kazao je novi stoper Sarajeva.

Dodao je da nestrpljivo očekuje nastup pred navijačima Bordo ekipe, kojima je postao ljubimac uprkos kratkom boravku u klubu.

"Jedva čekam da istrčim na teren jer su to ljudi koji me poštuju i vole. Nikad nikog nisam uvijedio i zbog toga su uvijek bili korektni prema meni, pa čak i kad sam igrao za druge klubove", završio je Trivunović.