Nogomet
4

Vršajević: Put u finale Kupa Hrvatske je otvoren za Hajduk

Piše: A. D.
Avdija Vršajević (Foto: Pixsell)
Avdija Vršajević (Foto: Pixsell)
Hajduk u posljednje vrijeme ne igra po volji svojih navijača. Bili za trijumf u HNL-u ne znaju od 15. februara, kada su kao domaćin savladali Slaven Belupo.

U naredne tri prvenstvene utakmice zabilježena su dva poraza i jedan remi.

"Hajduk je u maloj rezultatskoj krizi iz koje ćemo se, ja se nadam, uskoro izvući. Dinamo će gotovo sigurno biti prvak, dok je Rijeka najbliža drugom mjestu. Lokomotiva i Hajduk će se do kraja boriti za treće mjesto. Bez obzira na to što su nama oduzeta tri boda, ja sam uvjeren da ćemo mi na kraju završiti na trećem mjestu", izjavio je Avdija Vršajević za Klix.ba.

Dojam su do sada popravile igre i rezultati Hajduka u Kupu Hrvatske.

"Plasirali smo se u polufinale, a današnji žrijeb bio nam je naklonjen podarivši nam boljeg iz duela Split – Zadar. Smatram da je Split u boljoj poziciji i vjerujem u splitski derbi u polufinalu. Put ka finalu nam je otvoren i ja se nadam da ćemo se tamo i plasirati", dodao je Vršajević.

Novi selektor Mehmed Baždarević Avdiju još uvijek nije kontaktirao.

"Niko nije zvao iz Saveza, pa ni novi selektor. Koncentrisan sam na teren, na svoj rad i na predstojeće utakmice Hajduka. Svoj dio posla želim raditi na pravi način, a ostalo odlučuje struka“, kazao je na kraju Vršajević.