Strijelac drugog gola
341

Vranješ: Sedam pobjeda u nizu nije mala stvar, ali moramo ostati čvrsto na zemlji

E. K.
Stojan Vranješ sa saigračima iz Borca (FOTO: FK Borac)
Stojan Vranješ sa saigračima iz Borca (FOTO: FK Borac)
Strijelac drugog gola za pobjedu Borca protiv mostarskog Veleža Stojan Vranješ je u izjavi za zvaničnu stranicu banjalučkog sastava istakao da je trijumf bio zaslužen.
Borac je slavio protiv Rođenih rezultatom 2:0, a osim Vranješa u listu strijelaca se upisao i nekadašnji reprezentativac BiH Zoran Kvržić.

Vranješ je, također, istakao zadovoljstvo zbog nastavka pobjedničkog niza budući da je ovo bila sedma uzastopna pobjeda za Borac u ovoj sezoni.

"Nije bilo nimalo lako, ali smo ostvarili zasluženu pobjedu. Smatram da smo kontrolisali utakmicu, a možda smo mogli i malo ranije da je riješimo, te da je lakše privedemo kraju. Ipak, na kraju 2:0 za nas i nastavili smo svoj pobjednički niz", rekao je Vranješ i dodao:

"Dižemo se iz utakmice u utakmicu i to se vidi po rezultatima. Sedam pobjeda u nizu nije mala stvar, ali moramo da ostanemo čvrsto na zemlji i da u svakoj narednoj utakmici idemo na pobjedu".

Dodajmo da je Borac prvoplasirani na tabeli sa 21 bodom, pet više od drugoplasiranog Sarajeva dok je Velež peti sa 14 osvojenih bodova.

Ovo je iskusnom nogometašu Borca bio 53. premijerligaški gol u dresu banjalučkog kluba koga u sljedećem kolu očekuje gostovanje u Gabeli kod GOŠK-a. S druge strane Velež će na svom terenu ugostiti Posušje.