Napustio beogradski klub
33

Vranješ o prekidu karijere: Malo ću odmoriti, a još mogu igrati na visokom nivou

N. M.
Vranješ na utakmici protiv Crvene zvezde (Foto: Instagram)
Vranješ na utakmici protiv Crvene zvezde (Foto: Instagram)
Regionalna nogometna javnost ostala je iznenađena informacijom da je Ognjen Vranješ prekinuo svoju karijeru, pošto je zatražio raskid ugovora sa srbijanskim Čukaričkim.
Vranješ se sada oglasio putem zvanične stranice kluba iz Beograda, potvrdio je da je prekinuo karijeru, ali ne i da je završio.

Kaže da će uzeti odmor zbog privatnih razloga, a onda će "vidjeti gdje će ga put odvesti" jer smatra da još može igrati nogomet na vrhunskom nivou.

"Ne planiram još da završim karijeru, smatram da mogu da igram nogomet na visokom nivou. Sigurno je da ću sad malo odmoriti u narednom periodu, pa ćemo vidjeti gdje će me put odvesti. Još jednom, želio bih da iskoristim priliku da se zahvalim svima u Čukaričkom, koji će u meni u narednom periodu imati velikog navijača", kazao je Ognjen Vranješ, prenijela je zvanična stranica FK Čukarički.

"Imao sam dogovor sa ljudima iz kluba da budem ovdje do 1. aprila, pa da potom vidim šta i kako dalje. Odlučio sam, a naišao sam na razumijevanje svih u Čukaričkom, da je najbolje da u ovom trenutku prekinemo saradnju, zbog mojih privatnih razloga", dodao je Vranješ, koji je imao samo riječi hvale za ljude u Čukaričkom s kojim je sarađivao posljednjih mjeseci.

Ranije je Vranješ nastupao za turske Hatayspor, Alanyju i Gaziantep, grčki AEK, Anderlecht iz Belgije, španski Sporting Gijon, ruske Krasnodar i Tomsk, moldavski Sheriff, srbijanski Napredak te banjalučki Borac u kojem je i ponikao.

Bio je Vranješ dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, u dresu Zmajeva je odigrao 38 mečeva, a reprezentativnu karijeru okončao je 2018. godine.