Abdullah Al-Thani
0

Vlasnik Malage: Samo nebo je granica našim ambicijama

Totalsport
Abdullah Al-Thani
Abdullah Al-Thani
Vlasnik španskog nogometnog kluba Malaga Abdullah Al-Thani obznanio je da su Schalkeov Raul te dvojac iz talijanskog Intera Samuel Eto'o i Wesley Sneijder bili zainteresovani za dolazak u andaluzijski klub.

"Već smo postigli uspjeh time što su neki od najboljih igrača svijeta bili zainteresirani za dolazak. Raul, Eto'o i Sneijder, sva su trojica bila otvorena za razgovor ovog ljeta. Imamo plan za budućnost isplaniran do najsitnijeg detalja, a konačni cilj nam je učiniti Malagu jednim od najvećih klubova u Španiji", tvrdi Al-Thani.

"Želimo igrati Ligu prvaka ili barem Evropsku ligu. Našim ambicijama je samo nebo granica. Ne brine nas ako potrošimo 60 miliona eura na 10 igrača, jer imamo dovoljno sredstava da dovedemo samo jednog igrača u toj vrijednosti, pa čak i višoj", rekao je šeik Al-Thani.

Malaga je ovog ljeta već dovela neka od velikih imena prošlosti, ali i današnjice poput Ruuda van Nistelrooya, Jeremyja Toulalana i Santija Cazorle s kojima andaluzijski klub čini opasnu prijetnju svakoj ekipi u prvenstvu. Malaga je prošlu sezonu završila na 11. mjestu prvenstva, dok se ovu nada završiti među prve četiri ekipe Primere.