Nogomet
0

Vlasnik Boston Red Soxa sasvim blizu kupnje Liverpoola

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Po izvještajima svjetskih medija ostali su tek sati do prodaje engleskog nogometnog Premierligaša Liverpoola. Novi vlasnik bi trebao postati John Henry, između ostaloga i vlasnik MLB ekipe Boston Red Soxa.

John Henry je u srijedu doputovao u London na sastanak i konačni dogovor o preuzimanju kluba s Anfielda. Cijela procedura je dobila "zeleno svjetlo" nakon što je Visoki londonski sud odbio zahtjev aktualnih vlasnika, Amerikanaca Toma Hicksa i Georgea Gilletta, za blokadom kupoprodajnog procesa njihova kluba.

Sudac je tako presudio u korist Royal Bank of Scotland koja od Liverpoola potražuju 237 miliona funti za otplatu kredita. Rok za to Amerikancima je istjecao ovog petka, 15. oktobra. Da je sud presudio u njihovu korist, iz RBS-a bi pokrenuli stečajni postupak, što bi klub automatski, po premierligaškim pravilima, ostavilo bez devet bodova na tabeli.

Od ranije je poznata ponuda Johna Henryja, koji je za kupnju Liverpoola ponudio 300 miliona engleskih funti. Engleski mediji navode da će se konačno prebacivanje vlasništva dogoditi "uskoro".